Testimonis

 • Soltesa i sensibilitat, són les característiques de la pintora Marta Fortuny. Les seves obres tenen el gust de l’espontani, del que solt, com si naixés a impulsos de l’emoció momentània. El pinzell crea el dibuix, punteja, marca, accentua uns traços, altres queden simplement insinuats, el dibuix sembla passar desapercebut, com buscant que l’apuntat sigui contemplat per la visió del inexistent.

  Marta Fortuny és una pintora que pinta el que veu i ho expressa amb la força del seu sentiment.

  La seva temàtica és sempre molt variada, les seves esplèndides marines, temes urbans, paisatges, bodegons i els seus variats temes de flors ens mostren que domina totes les temàtiques i procediments plàstics, la seva pintura flueix amb gran sentiment.

  Els seus quadres són diàlegs entaulats amb l’alegria del color vitalista que esdevenen una pinzellada amena, agradable, acumulativa de la seva força en expressar el que ella sent i ens vol transmetre.

  — Pascual Bueno 12/09/07
 • Després d’un reposat viatge per la Sala d’Exposicions de l’Hostal dels Reis Catòlics de Santiago de Compostel·la (4/08/2001), i dic viatge com podria dir recorregut, vaig passar una bona estona gaudint de les pintures (diferents tècniques) de l’artista catalana Marta Fortuny.

  De la seva col·lecció em quedaria amb un bon nombre d’obres, tres o quatre olis (petit format), i altres tantes aquarel·les de dimensió més gran.

  Una de les obres representant, diu, que als seus antics parents, és el meu predilecte.

  Bon dibuixant és Marta Fortuny; valent, colorista, imaginativa.

  En fi, no he perdut el temps i m’alegro d’haver-li fet aquesta visita. Sempre m’agrada aprendre i en aquesta ocasió, alguna cosa de bo.

  D’altra banda, és un plaer xerrar, com als pintors ens agrada, amb franquesa, sense parsimònies, ni floritures que res diuen, amb Marta Fortuny.

  El meu desig és que tingui l’èxit que es mereix.

  — Segundo Hevia Santiago de Compostel·la, 2001
 • Sap, és jove i valenta, en qualsevol ombra, llum, moviment troba l’expressió.

  Sap donar volum i color a un pensament abstracte, que cobra vida al conjunt d’idees dinàmiques que plasma amb força i seguretat sobre la tela.

  El seu pensament és revolucionari i explota executant-lo amb la idea del que ha de ser.

  És la seva ànima d’artista.

  — Ruggiero Selvaggio Del Masnou, 1997
 • Senzillament, m’agrada.

  — Josep Moscardó Barcelona, 1999